Fizetési megoldás

Termékajánló

Pick-Pack Pontok

 

 

Kedvezmények

ELŐNY PLÁZA

 

Regisztráljon a kedvezményekért!

KATT a képre

Kaposvárimami Kártyával 5 % kedvezmány

Olcso.hu

 


Az olcso.hu Háztartási vegyiáru kategória kiemelt partnere a(z) naturonline.net

Hírek

2012.07.27 15:35
2012.04.29 6:50
2012.03.03 16:29
2011.01.31
2010.11.20
2010.11.07

Látogató számláló

0
4
0
0
9
7
7

Naptár

2020. November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 

Pénznem váltás

FOXPOST Csomagautomata

Termék részletek



Cink-oxid 30 g

Cink-oxid 30 g

Termék ára
260 Ft
Termék kosárba helyezése
Egységár
8 667 Ft/kg
Tulajdonságok kiválasztása
Cikkszám
NO004
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

Cink-oxid. Gyógyszerkönyvi minőség

Felhasználási javaslat:

  • védő és bőrnyugtató kenőcsökbe, hintőporokba, pasztákba, rázókeverékekbe
  • pelenkakiütés megelőzésére popsikrémekbe
  • zsíros, pattanásos bőr kezelésére szánt készítményekbe
  • dezodorokba  
  • napvédő készítményekbe

 

Hatásai:

  • antibakteriális, fertőtlenítő
  • gyulladáscsökkentő
  • nedvességmegkötő, szárító hatású
  • sebgyógyító
  • széles spektumú fizikai fényvédelmet biztosít (UV-A és UV-B sugárzás ellen)

 

INCI: Zinc Oxide

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag

A cink-oxid szervetlen vegyület. A természetben a mangán- és vastartalmú vörös cinkérc (cinkit) ásványként fordul elő, a kereskedelmi forgalomban fehér por formájában kapható. Gyógyászati felhasználása régi időkre nyúlik vissza, az ősi ájurvédikus indiai, görög és arab orvoslásban is alkalmazták sebek gyógyítására.

Nedvességmegkötő, fertőtlenítő, bőrnyugtató hatása miatt többek közt dezodorok, hintőporok, védőkenőcsök, paszták vagy szuszpenziók gyakori komponense. A cink-oxid tartalmú popsikenőcsök kiválóan használhatók a pelenkakiütés megelőzésére. Ezek elsődleges funkciója, hogy a bőrön finom bevonatot képezve akadályozzák a pelenkatartalommal való érintkezést, felszívják a nedvességet, megelőzve ezzel az irritáció és gyulladás kialakulását. Ezt egészíti ki fertőtlenítő és antibakteriális hatásuk.

A cink-oxidot gyulladáscsökkentő, antimikróbás hatásának köszönhetően alkalmazzák a pattanásos bőr, acne vulgaris kezelésére is. Szabályozza a faggyútermelődést és magábaszívja a felesleges zsíradékot, jótékonyan szárító hatású.

Ez a finomszemcsés fehér por a széles spektrumú fizikai fényvédők közé tartozik, visszaveri, visszatükrözi az UV-A  és UV-B sugarakat. Megakadályozva a bőrben való elnyelődésüket, védelmet biztosít a napégés és az UV-sugárzás okozta struktúrális károsodások (pl. ráncosodás) kialakulása ellen. 

Megfigyelték, hogy a cink-oxid bizonyos hatásai összefüggésben vannak szemcsméretével. Minél finomabb a por, minél kisebb a szemcseméret, annál effektívebb az antibakteriális hatás, annál kifejezettebb a fényvédő tulajdonság. Különleges gyártási technológiákkal lehetséges nagyobb fajlagos felületű, mikrométeres és nanométeres átmérőjű cink-oxid szemcsék előállítása is. Ezek a formák tehát biológiailag aktívabbak, de a nanorészecskék alkalmazása a legújabb kutatási eredmények szerint kockázatos.

Bár a cink-oxid nanorészecskék felszívódása egészséges bőrön keresztül nem kimutatható, kerülni kell alkalmazásukat sérült, különösen száraz vagy gyulladt bőrfelületen. A véráramba jutott nanoméretű cink-oxid nehezen vagy alig tud kiürülni, az immunrendszerrel való kölcsönhatása révén pedig gyulladásos reakciókat és sejtkárosító mechanizmusokat aktivál. A másik kockázati faktort az jelenti, hogy a nagyobb fajlagos felületű cink-oxid szemcsék UV-sugárzás hatására reaktív szabadgyökökké alakulnak, károsíthatják a bőr egészséges szerkezetét kialakító fehérjéket, lipideket, legsúlyosabb következményként pedig növelhetik a bőrt érintő daganatos megbetegedések kialakulásának valószínűségét. Ezek a kockázati tényezők mikronizált cink-oxid esetében nem voltak megfigyelhetők.     

Feldolgozás: Vízben, zsírokban oldhatatlan. A vizes vagy zsíros fázisba keverve szuszpenziót képez, a szétülepedést viszkozitást növelő anyagok pl. gélképzők hozzáadásával lassíthatjuk.

Adagolás: Napvédő készítményekben 5-10%, hintőporokban 5-10%, popsikenőcsökben 10-20%, pasztákban 30-50%

 


Vélemények a termékről
Webáruház készítés