Finomítatlan kakaóvaj tömb 1 kg

Finomítatlan kakaóvaj tömb 1 kg

A nyers kakaóvaj kedvező tulajdonságai:

  • Nyáron kifejezetten napvédőként vagy napozás után ajánlott, fényvédő faktora 6-os körüli, félárnyékban is szépen lehet barnulni vele.

 

  • Kiváló krémalap, szappanokba is jól használható növényi zsiradék, magas zsírtartalmú, kicsit keményebb, mint a shea vaj.


Egy átlagos kakaóbab 44-46%-a kakóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér vagy sárgás színű lesz. A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és igen sokféle testápoló termékben is. Sőt a kakaóvajat a legjobb "bőrnedvesítőnek" is nevezik. Évszazadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. A kakaóvajnak magas E vitamin tartalma van.

A kakaóvaj használható ekcéma és dermatitis kezelésére.

Kakaóvaj használata: A kakaóvaj egy védőréteget képez a környezet és a bőr között, így segíti a nedvesség megtartását. Terhes nők használhatják a kakaóvajat a terhességi csíkok, a striák megakadályozására. A kakaóvaj tömb egyszerűen használható testápolóként: a tömböt végighúzva a bőrfelületen, éppen megfeleleő mennyiségű kakaóvaj kerül a bőrre.

7 899 Ft
Egységár: 7 899 Ft/kg
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Vélemények
Adatok
Cikkszám
MMG008
Vélemények
Webáruház készítés
olcso.hu arkoz.hu olcsobbat.hu arcedula.hu