Xukor 1 kg

Xukor 1 kg

A Xukor 100%-ban xilitet, ismertebb nevén nyírfacukrot tartalmaz. A xilit egy öt szénatomos cukoralkohol. Ízre, állagra hasonlít a kristálycukorra, de az energiatartalma és a szénhidráttartalma lényegesen kevesebb nála.

Az 1800-as évek elején, Franciaországban a kontinentális zárlat idején, a franciák a gyarmatokról származó nádcukor pótlására, nyírfákból próbáltak cukrot kivonni nagy mennyiségben. A fa nedvének csapolásával jutottak hozzá a nyírfacukorhoz.

A II. Világháború cukorhiányos időszakában finn tudósok cukrot helyettesítő édesítőszerek kutatásába kezdtek és újra felfedezték az édesítőszert. 1943-ban kiderítették, hogy a xilit növényekben is megtalálható vegyület. Kutatások eredményei rámutattak, hogy a xilit nem vált ki inzulin választ, a
szervezet nagyon lassan dolgozza fel, így nem emeli meg az inzulin szintet. A japán egészségügy, a kutatási eredmények alapján kezdte alkalmazni a xilitet a cukorbetegek körében.

1970-es években a 2 évig tartó Turku tanulmány rámutatott a xilit
fogszuvasodás elleni hatására.

Glikémiás indexe 7, ezért egyenletesen, lassan emeli meg a plazma glükóz szintjét. A természetben szinte minden gyümölcsben és zöldségben előfordul, nagyobb mennyiségben, szilvában, málnában, eperben,
karfiolban találhat, sőt az ember szervezete is előállítja, naponta körülbelül 5-10 mg-ot .

A xilit a vékonybélben passzív úton, a glükózhoz képest sokkal lassabban,
bélhámsejtek segítségével szívódik fel.

2 840 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Vélemények
Adatok
Cikkszám
NAC026
Vélemények
Webáruház készítés
olcso.hu arkoz.hu olcsobbat.hu arcedula.hu simplepay_hu