Lekvárfőző és melegentartó betét

 Lekvárfőző és melegentartó betét

LEKVÁRFŐZÉS KEVERGETÉS NÉLKÜL!

A lekvárfőző és melegentartó betét, a befőzőautomatába pontosan beleilleszkedik és csak vele együtt működtethető. Az automatában folyamatosan forraljuk a vizet, így a betétben az odaégés veszélye nélkül kényelmesen, kevergetés nélkül főzhetünk bármilyen gyümölcsből lekvárt és gyümölcsízt.

Tartósítószer hozzáadása nélkül készíthetjük így megőrizzük a gyümölcsök eredeti ízét és zamatát. Lehetőség van a cukor mellőzésére, vagy mesterséges édesítőszer használatára, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

Ezen kívül kiválóan alkalmas, például levesek főzésére, pörköltek melegen tartására.

30 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Lekvárfőzés menete:

A lekvárfőzés menete: (1.1 ábra)

  1. Töltsünk kb.: 9 liter vizet a weninger befőzőautomatába. (Ez maximum 4 órára elegendő, utána gondoskodnunk kell az utántöltésről.)
  2. Tegyük bele az előkészített gyümölcsöt a lekvárfőző melegentartó betétbe. Az ideális mennyiség 5-6 kg, de ettől lehet kevesebb is.
  3. Helyezzük a lekvárfőző melegentartó betétet a befőzőautomatába.
  4. Tekerjük a hőfokszabályzót a legmagasabb hőfokra (entsaften), hogy az automata folyamatosan forralja a vizet.
  5. A főzendő gyümölcs súlyának megfelelően kilónként kb. 1 óra időtartamig kell főznünk.
  6. Az időkapcsolót direkt állásba (dauerbetrieb), vagy a maximumra 120 percre tekerjük. Ha az utóbbit választjuk, akkor figyeljünk arra, hogy az automata ne kapcsoljon ki.


Lekvárfőzéskor a gyümölcsöket addig főzzük, amíg a víztartalmuk jelentős része elpárolog és a gyümölcspép sűrűsödni, kocsonyásodni kezd.
A főzés időtartamát a gyümölcs pektintartalma határozza meg.
Ha alacsony pektintartalmú a gyümölcs, akkor használhatunk zselésítő szereket, ezáltal lerövidül a főzési idő és az értékes tápanyagokat is nagymértékben megőrizhetjük.
A zselésítő szerek közül az 1:1 arányú változatok általában nem tartalmaznak tartósítószert, ezért érdemes ezeket választani.
Sűrítésre használhatunk természetes pektint, a gyümölcs 10% -ának megfelelő súlyú almavelőt, birset (melyeknek magas a pektintartalma) a lekvárunkhoz hozzá adva, szintén lerövidíthetjük a főzési időt.

-Pektinben gazdag: alma, birs, köszméte, ribiszke, szilva
-Közepes mennyiségű pektint tartalmaz: kajszi, körte, őszibarack
-Pektinben szegény: szamóca, meggy, bodza, rebarbara

A gyümölcsöket ízlés szerint turmixolhatjuk, ezt érdemes a főzési idő felénél megtenni.

A cukrot elegendő az utolsó főzési órában hozzáadni a gyümölcshöz, amikor a víztartalma már csekély. Ilyenkor hirtelen felhígul a lekvárunk az elolvadt cukortól, de azt követően rövid idő alatt besűrűsödik. 
Ha lekvárunk elkészült, tegyük üvegekbe, légmentesen zárjuk le és 95 °C-on 35 percig a weninger befőzőautomatába dunsztoljuk ki.1.1 ábra:
Lekvárfőző-melegentartó betét a befőzőautomatában:

Adatok
Szállítás futárral (pickpack pont + 3-4 nap)
2-5 nap
Cikkszám
WBA008
Vélemények
Webáruház készítés
olcso.hu arkoz.hu olcsobbat.hu arcedula.hu simplepay_hu