Kulináris élvezetek és belső építészet

Só a konyhában

Tudta, hogy a konyhasó fogyasztása kifejezetten egészségkárosító?

A konyhasó finomítása során a só természetes egysége megbomlik, az így kapott végtermék tiszta NaCl, nem természetes anyag.

A finomítás során csupán a NaCl marad jelen, a másik 82 elem elvész.

Ételeinkbe is ugyanaz a finomított só kerül, mint ipari célokra, szervezetünk nem természetes anyagként, hanem sejtméregként azonosítja.

Ezért szervezetünk védekezik ellene és próbál tőle megszabadulni, az ehhez szükséges vizet sejtjeinkből veszi el.

Só és só között nagy minőségbeli különbség van.

A himalájai kristálysó a nátrium-kloridon kívül tartalmazza a periódusos rendszer 82 természetes elemét.

Ez a só olyan különleges képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezik, melyek az élethez szükségesek. Sót nem csak az íze, hanem a kristályok rezgésmintája miatt is kell fogyasztanunk, mivel ez a vér geometrikus struktúrájának felépítését segíti és életerőt, élénkséget eredményez.

Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az őstengereket. Ez a potenciális energia van a só kristályrácsaiban tárolva. Víz hozzá-adásakor ez az energia felszabadul, a sóban levő elemek ionizálódnak, kialakul egy energiatenger, ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.

 

Sütés sótéglán

A Himalájai sótégla rendkívül jó hő megtartó képességgel rendelkezik. Grillpartik alkalmával süthetünk, illetve tálalhatunk sótéglán. A téglát helyezze a grillrácsra vagy kemencébe. Átforrósodás után előzetes sózás nélkül tegye rá az ételt, amit grillezni szeretne, húsokat, halat, zöldségeket stb.

A sótéglát izzó parázsra téve is fel lehet hevíteni, és a forró sótömbön lehet grillezni, illetve így a meggrillezett ételt könnyen melegen tudjuk tartani. Grillezzünk halat, steaket, zöldségeket. A grillezni kívánt ételt ne sózzuk be előre, mert az étel a sótömbről elég sót vesz fel.

Jó étvágyat!

 

Belsőépítészeti megoldások

Himalájai sótégla

A sótégla egy kb. 20 x 10 x 5 cm méretű, téglaformára faragott himalájai sókristály. Hatása hasonló a sólámpához.

A sóterápia hatásai:

Só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak a légutakra, légúti megbetegedésekre, idegfájdalmakra, magas vérnyomásra, reuma ellen.
A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van:a vesére, az idegek, a hormon háztartásra, a vér méregtelenítésére, az idegrendszer erősítésére, az öregedési folyamatok lelassítására.

A sótéglákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekek koncentrációs és alvási zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan.

A himalájai sótégla egészségre gyakorolt hatásából és esztétikai értékéből kiindulva kitűnően felhasználható különleges és egészséges belsőépítészeti megoldások megvalósítására.

 

Saját himalájai sószoba

Évszázadok óta köztudott dolog, hogy a sóbányák, sóbarlangok klímája gyógyító hatással van a különféle légúti és légzőszervi betegségekre, a bőr és ízületi problémákra. A sóterápia egy méregtelenítő gyógymód a szervezet tisztulását fokozza, mivel a só közismerten nagyfokú oldó hatása következtében a belélegzett sókristályok a légzőjáratok öntisztulását segítik elő.
Himalájai só felhasználásával, épült sóbarlang természetes gyógymódot kínál az egészségünk védelmére. A himalájai sóbarlangban különleges, bakteriológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, állandó hőmérsékletű (20-22 oC) levegője az egészségre előnyös negatív töltéssel bír. Mindemellett szervezetünk számára fontos kémiai elemeket - jódot, káliumot, magnéziumot, szelént - és más hasznos anyagot tartalmaz. A himalájai sókabinok gyógyhatásának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők sima izomzatára kifejtett hatás.
Ezek a természetes állapotukban lévő ásványi anyagok adják meg a sóterápia nemességét és hatékonyságát.
A kúrák kényelmes relaxáló székekben, megfelelően összeválogatott zene kíséretében történnek, ami segíti testünket az ellazulásban és teljes megnyugvást okoz. A sóbarlangban kialakított fénytechnika pedig felhasználja a színek terápiás hatását, ami kellemes közérzetet biztosít.
Egyetlen kúra a himalájai sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton! A himalájai sókabinok illetve sószobák bárhol felállíthatóak, ahol elegendő hely van. Magáncélból: lakáson belül, szobában, pincében, tetőtérben.
Egészségügyi intézményekben: szanatóriumokban, járóbeteg rendeléseken, gyógyszállókban, gyógyfürdőkben.
Egyéb intézményekben: fittness, wellness létesítményekben. Különösen ajánlott gyermek közösségekben: bölcsődék, óvodák, iskolák termeiben, ahol akár 20-25 kisgyermek tölti összezárva napjainak nagy részét.

 

Webáruház készítés
olcso.hu arkoz.hu olcsobbat.hu arcedula.hu simplepay_hu