Amit a sóról érdemes tudnia

Létezik egy ásvány, amely értékesebb a többinél. 
Nélkülözhetetlen az élethez.
14 ezer felhasználási módját ismerjük, többek között a 

  • a tartósítást
  • a gyógyítást
  • a termékenység fokozását
  • a tisztítást
Háborúkat vívtak érte.
Feloldódik a vízben, de ha elpárolog a víz, újra megjelenik...

 


Himalája só


A víz és a só, az élet építőkövei

Az emberi test ásványi sók összességéből és vízből épül fel. Az anyaméhben levő magzatvíz egy 37°C-os 1 %- os só oldat. A vér és a könny is 1 %-os sóoldat. Az emberi agy 90 %-a víz mely só nélkül egyetlen gondolat megfogalmazására sem lenne képes.

A só alatt, nem a finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló természetes egységében meghagyott, bányászott sókat.

Sóbánya
Nagy különbség van a sók között, aszerint, hogy milyen minőségben és mennyiségben tartalmazzák a különböző elemeket. 
A természetes egységében meghagyott sókban megtaláljuk a periódusos rendszer mind a 92 természetes elemét -kivéve a nemesgázokat-, és nem csak a nátrium - kloridot tartalmazzák.
A só nem más, mint folyékony napenergia, mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani. Vízből és sóból napfényenergia segítségével létrejöhetnek komplikált molekulakötések, mint pl.: vitaminok, fehérjék.

A só mértani felépítése:
A só kristályos szerkezettel rendelkezik. A só rácsos szerkezete kocka alakú, köbös, ez biztosítja a só információ, illetve rezonancia tároló képességét. Ezekben a cellákban rejlenek a fénykvantumok úgynevezett biofotonok, mint a legtisztább energia.
Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az őstengereket. Ez a potenciális energia van a só kristály rácsaiban tárolva. Víz hozzáadásakor, ezt az energiát felszabadítjuk és a sóban levő elemek ionizálódnak, így kialakul egy "energia tenger", ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.


A só különlegessége:
Ha só kristályt egy pohár vízbe teszünk, az feloldódik. A végtermék egy sóoldat, amely se nem só, se nem víz. Ha ezt az oldatot hagyjuk elpárologni, újra visszakapjuk a só kristályokat. A só, ezen képessége teszi lehetővé, hogy a szervezetünknek a sót nem kell felbontania. Minden nemű élelmiszert először fel kell bontanunk építő elemeire, hogy abból valami mást, ujjat képezzünk.
A keményítő átalakul cukorrá, fehérje aminosavakká, a zsír glicerinné. A só marad só, ionos formájában, a sóoldatból mindig közvetlenül a rendelkezésünkre áll.
- A só koncentráció biztosítja a vérplazma állandó ozmotikus nyomását, amely a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé.
- Az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő Kálium és Nátrium elemek jelen vannak.
A só egy olyan különleges képességekkel és tulajdonságokkal megáldott élelmiszer, mely az élethez nélkülözhetetlen.
A természetes egységében meghagyott kristálysóban megtaláljuk mindazt, ami esetleg hiányzik szervezetünknek pl.: nyomelemek, frekvenciaminta.
Azt hogy a só életfontosságú, már őseink is tudták. A só lelőhelyeket mindig gondosan őrizték, aki a sóval rendelkezett annak hatalma és pénze volt. A sót fehér aranynak is nevezték.
A himalájai kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 250 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, körülbelül 70 millió évvel ezelőtt részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek. Így ez a só azokból az időkből származik, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt, nem a jelenkor szennyezett tengereiből nyerik lepárlással. Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák.
Mit étkezési só ízesíthetjük vele ételeinket, főzhetünk rajta, készíthetünk ivókúrát, de külsőleg is alkalmazhatjuk bőrápolásra (peeling), szaunázáshoz, sófürdő készítéséhez.

sótégla főzéshez

Webáruház készítés
olcso.hu arkoz.hu olcsobbat.hu arcedula.hu simplepay_hu