Fizetési megoldás

Termékajánló

Pick-Pack Pontok

 

 

Kedvezmények

ELŐNY PLÁZA

 

Regisztráljon a kedvezményekért!

KATT a képre

Kaposvárimami Kártyával 5 % kedvezmány

Olcso.hu

 


Az olcso.hu Háztartási vegyiáru kategória kiemelt partnere a(z) naturonline.net

Hírek

2012.07.27 15:35
2012.04.29 6:50
2012.03.03 16:29
2011.01.31
2010.11.20
2010.11.07

Látogató számláló

0
3
9
6
0
7
3

Naptár

2020. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 

Pénznem váltás

FOXPOST Csomagautomata

Akár cukor nélkül

Tudnivalók a cukor nélküli és mesterséges édesítőszerrel történő befőzésről.

A Befőzőautomatával minden olyan recept elkészíthető, amely hidegen  nyersen készül, főzés, előfőzés nélkül. 
A befőttek esetében nyersen megtisztítva belerakjuk. az üvegekbe a gyümölcsöt, és üvegenként ízesítjük. Ízesítésre pedig a cukor helyett használhatunk mesterséges édesítőszert állagától függően rászórjuk, beleöntjük, vagy ha az szemes belerakjuk (feloldás nélkül) a gyümölcshöz és hideg csapvízzel felengedjük. A lezárt üvegeket a Befőzőautomatába helyezzük és a táblázat segítségével a megfelelő programon tartósítószer nélkül  dunsztolhatjuk.

Fontos:
 az édesítés mértékétől  nem függ az eltarthatóság hossza!

A legegészségesebb megoldásként érdemes a cukor nélküli, natúr változatokat készíteni.

A hagyományos befőzéssel ellentétben – ahol csak kemény félérett gyümölcsöket rakhattunk el-a Befőzőautomatával napérlelte, akár puha gyümölcsöket is választhatunk, amelyek természetes állapotukból eredendően édesek és cukor nélkül is ízletesek.
Az automatával nem főzzük a gyümölcsöket, így állaguk nem változik és az érettebb fajták sem főhetnek szét.
Amennyiben mégis szeretne mesterséges édesítőszert hozzáadni és a natúr ízeknél édesebbet készíteni, úgy sokkal kevesebb szükséges, mint a hagyományos befőzés során felhasználható félig érett gyümölcsökhöz.
A cukor nélküli változatok esetében egész egyszerűen az üvegekbe helyezett  érett gyümölcsöket csak hideg csapvízzel engedjük fel és az adott programon dunsztoljuk ki. Ha egyéb fűszereket  is szeretnénk használni például: fahéj, vanília, szegfűszeg, ánizs, citromkarika csak az üvegekbe belehelyezzük.
A lekvárokat érett gyümölcsökből, cukor nélkül vagy mesterséges édesítőszer hozzáadásával főzhetjük. A dunsztolás  95C°-on 35 percig tart  a hagyományos és a lekvárfőző betétben elkészített variációk esetében is.  Az idő és a hőfok független attól is, hogy cukor nélkül vagy mesterséges édesítéssel készítjük.

Nem a cukorral tartósítunk, hanem a hőkezeléssel! 

Savanyúságoknál az üvegekbe helyezett zöldségekre egybe készítjük a levet. A cukorral készített recepteknél  a cukrot helyettesíthetjük mesterséges édesítőszerrel. Ha a felöntő levet összekívánjuk forralni megtehetjük, de a zöldségekre mindig hidegen öntsük.
Talán a legegészségesebb savanyúság változat, amikor  édesítőszert sem kell pótlásként használni, a kovászos uborka. A napon érlelt kovászos uborkát, amely természetes módon savanyodik, a Befőzőautomatával szintén tartósítószer nélkül  dunsztolhatjuk a téli hónapokra.

Cukor és tartósítószer nélkül bármelyik gyümölcs, lekvár, gyümölcslé és savanyúság a megfelelő programon dunsztolva évekre tartósítható a Befőzőautomatával!

Különösen fontos a natúr ízek megtartása a kisgyermekeknek készített finomságok esetében, és mindazoknak, akik az egészséges táplálkozásra törekszenek.

diabetikus termékek esetében fontos tudni, hogy a mesterséges édesítőszerek és a tartósítószerek együttes használata mennyire káros a szervezet számára. 
A Befőzőautomatával készített házi diabetikus termékeket kényelmesen, tartósítószer és egyéb kémiai anyagok használata nélkül, nem utolsó sorban költségtakarékos változatban készíthetjük a bolti kínálattal szemben.

Webáruház készítés