Az indiai mosódióhéj

Kedves Érdeklődő!

Tudta, hogy minden vegyi anyag, ami a bőrünkhöz ér, már 10 perc után kimutatható a véráramban? Vonatkozik ez a mosogató-, és tisztítószerekre, de a ruhák szálai között megtapadt mosószer maradványokra is.
Gondolt már a környezet védelmére? Arra, hogy mennyi vegyi anyagot bocsátunk a természetbe?
Vagy csak egyszerűen elege van abból, hogy a mosószerek drágák, és fél év alatt akár 8-10-15 ezer forintot is "kimos"?

Ismerje meg a mosódiót!


A mosódió a Sapindus Mukorossi fa termése a trópusi, szubtrópusi éghajlatról. Kb. 70 évig él és 10 éves korától fordul termőre. A növény legértékesebb része a gyümölcse, amit évszázadok óta használnak mosásra. A mosódió héja akár 15 % szaponint tartalmaz, melynek minősége függ a betakarítás időpontjától és a fa életkorától. A szaponin vízzel érintkezve szappanos habot képez.

A mosódió nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tensideket, nem szennyezi a környezetet és nem okoz allergiát, bőr irritációt, hiszen 100% növényi eredetű! Eltérően a hagyományos mosószerekkel a mosódió nem tartalmaz vízlágyítót és fehérítőt, valamint nem bocsát ki illatanyagokat sem. Szükség esetén egészítsük ki a mosást környezetbarát vízlágyítóval és folttisztítóval. Alternatív megoldásként ajánlanám a mosószódát, mint vízlágyító és zsíroldó, valamint a citromsavat, ami hatékonyabbá teszi a szaponin hatását és gyümölcsfoltok ellen a leghatékonyabb csodaszer. Fehérítéshez pedig használjunk kevés Na-perkarbonátot.
A mosódió környezetbarát hulladékot képez, amit egyszerűen kidobhat a kukába, vagy a komposztba.

 Fontos!
Tudnia kell, hogy több mosódió fajta létezik. Keresse a Sapindus Mukorossi termését, mert ez a nagy (kb 2 cm átmérő), vastag héj sok mosást tesz lehetővé.
Ellenőrizze, hogy a termés friss legyen. Ragacsos, fényes, barna színű, enyhén ecet illatú. Nézze meg, mennyire morzsalékos, törmelékes a mosódióhéj. Amennyiben magok, vagy magtöredékek is vannak a csomagban, akkor ne vásárolja meg, mert ezek csak a térfogatát és a tömegét növelik a terméknek, ám a mosás során ezeket nem tudja felhasználni, sőt el kell távolítania, mert az apró, kemény, fekete mag befoghatja ruháit. Hogy ne érje bosszúság, fontos, hogy jó minőségű, kézzel magozott terméket vásároljon.
Olvassa el a használati útmutatót, a forgalmazó szerint hány mosásra alkalmas a dióhéj, és hány szemet kell a mosózsákba tenni.
Fontos, hogy a pénzéért kitűnő minőséget kapjon!
Ne elégedjen meg az olcsó, de bosszúságot okozó termékekkel, de azzal a termékkel sem, amelyik drága ugyan, de csak 2-3 alkalommal tud vele újramosni!

A jó minőségű dióhéj 4-5 alkalommal is visszarakható a mosásba.
Legyen Ön is tudatos vásárló! :-)


 

Amennyiben a termékünket, a SapIndus mosódióhéjat választja, nem fog csalódni.

Számunkra fontos vásárlóink elégedettsége és bizalma, ezért olyan mosódióhéjat forgalmazunk, mely a fenti követelményeknek minden tekintetben megfelel.

A beérkező árút szúrópróbaszerűen saját háztartásunkban teszteljük, így biztosítva a folyamatos kiváló minőséget.Webáruház készítés
olcso.hu arkoz.hu olcsobbat.hu arcedula.hu simplepay_hu